Restaurant Oesterbeurs

Onze kaart

Voorgerechten

TAFELOESTER
26,50 / 28,50

Zeeuwse tafelcultuur oesters, geaffineerd in gezuiverd Oosterschelde waterHalf dozijn op ijs geserveerd / gegratineerd groene kruiden-knoflook

 

ZEEUWSE PLATTE OESTER 00000
39,50 / 42,50

Zeeuwse oester waar Yerseke om bekend staat!, vol en romig van smaak

 Half dozijn op ijs geserveerd / 3 smaken; drie verschillende bereidingen

 

ZALM “gravad lachs”
26,50

Zeeuwse mosterd | venkel | aardappel | crème fraîche | dille 

 

KREEFT
26,50

Salade | aardappel | truffel | groene asperge

 

KALFSLENDE (TARTAAR)  (als hoofdgerecht € 34,50)

24,50

Witte ui | truffel | oude kaas | witlof | aceto balsamico

 

ZEEUWSE BOUILLABAISSE (als hoofdgerecht € 32,50)
18,50

Visvangst van de dag | schaal schelpdieren | rouille | Parmezaanse kaas

 

KREEFTENBISQUE
22,50

Kreeft | VSOP Cognac | remoulade kreeft | groene kruiden

Hoofdgerechten

FRUITS DE MER “OESTERBEURS”
80,00 p.p. (vanaf 2 pers)

½  kreeft gegrild | scheermes | krokante gamba | platte oester met vinaigrette | gegratineerde tafeloester | gegrilde coquille | wilde gamba | Zeeuwse mosselen | gebakken langoustine | Noordzee krab

 

TARBOT & COQUILLE

45,00

Noedels | bosui | boswortel | vadouvan | kokos | rode curry  

 

KREEFT

dagprijs

Bellevue; klassiek, kruidige salade en huisgemaakte mayonaise| Gegrild; met amandelsalsa en seizoensgroenten 

 

ZEETONG “MEUNIERE
dagprijs

Citroen | peterselie | remoulade saus

 

BAVETTE & ZWEZERIK
38,50

Chimichurri | beukenzwam | dragon | cantharel

 

HERTENRUG
45,00

Kweepeer | Gieser Wildeman | witlof | zoete aardappel | rozemarijn – pumpkin spice 

 

OESTERBEURS MENU

Voorgerecht

COQUILLE

| Varkenswang | sjalot | truffel | crème fraîche | Granny Smith |

 

Tussengerecht 1

ROODBAARS

| Courgette | chimichurri | prei | saffraan |

 

Tussengerecht 2

WILDE GAMBA & BUIKSPEK

| Noedels | koriander | pompoen | 5 spices | gele curry |

 

Hoofdgerecht

FAZANT                                                                                                        

Kweepeer | Gieser Wildeman | witlof | zuurkool | calvados |

 

Kaas

KAASMEESTERS VAN TRICHT

| chutney | vijgen |

 

Dessert

ANANAS, PASSIEVRUCHT & MANGO

| Witte chocolade | rode peper | citroengras | limoenblad |

 

4 gangen (voorgerecht, tussengerecht 1, hoofdgerecht, kaas (€6,50) / dessert €65,00)

5 gangen (voorgerecht, tussengerecht 1, tussengerecht 2, hoofdgerecht, kaas (€6,50) / dessert €75,00)

6 gangen (voorgerecht, tussengerecht 1, tussengerecht 2, hoofdgerecht, kaas, dessert €85,00)

 

 Verse frieten met huisgemaakte mayonaise €4,50

 

 (Voor veranderingen in de samenstelling van het menu wordt een supplement gerekend.)

 WIJNARRANGEMENT

Per gang een glas wijn

4-gangen-arrangement € 36

5-gangen-arrangement € 45

6-gangen-arrangement € 54